2020-11-13 17:16:00

"Nepoznato o poznatome" - kviz

Međunarodni dan izumitelja se obilježava 9.11., a Svjetski dan znanosti za mir i razvoj 10.11.

UNESCO JE 2001. godine proglasio 10. 11. Svjetskim danom znanosti za mir i razvoj. Ciljevi obilježavanja tog dana su: povećati svijest javnosti o ulozi znanosti u promicanju mira i održivog razvoja, poduprijeti nacionalnu i međunarodnu solidarnost u širenju rezultata znanstvenih istraživanja, obnoviti nacionalno i međunarodno opredjeljenje za korištenje rezultata znanstvenih istraživanja za dobrobit društava, te usmjeriti pažnju  izazovima s kojima se suočava znanost.

Međunarodni dan izumitelja obilježava se 9. studenog jer je na taj dan rođena inovatorica u području bežičnih komunikacija i američka filmska glumica Hedy Lamarr.

     

Bez njezina izuma danas bi bio nemoguć WiFi. Taj se dan prisjećamo velikih izumitelja koji su poboljšali naš svakodnevni život te se pozivaju zainteresirani na zajednički inovativni rad za našu zajedničku budućnost.

Kako bi obilježili navedene datume, učiteljica kemije i tehničke kulture Ankica Veseljić i učiteljica matematike i fizike Ana Graša sastavile su kviz „Nepoznato o poznatom“ o poznatim znanstvenicima i njihovim izumima.

Kviz se nalazi na poveznici: "Nepoznato o poznatome"

Izazovite svoje prijatelje/roditelje/braću i sestre na rješavanje! Sretno svima! :)

 

Učiteljice Ana i Ankica

 


Osnovna škola Banija