2020-06-23 10:28:49

NIKADGRAD: Kušnje Morrigan Crow

 

 

Uzbudljiva pustolovina za sve ljubitelje fantazije i Harrya Pottera. Australska spisateljica Jessica Townsend fascinirana je drevnim gradovima, opernim pjevačima, vješticama, tajnim društvima, divovskim mačkama i sve je to uključila u radnju ove nagrađene knjige, objavljene 2017. godine.

 

 

Jessica Townsend napisala je knjigu Nikadgrad po uzoru na Harrya Pottera. To je priča o zanimljivoj djevojčici, koju svi krive za svoje nevolje u gradu Šakalovcu, jer je ukleta. Određeno joj je umrijeti na jedanaesti rođendan na staru večer kad nebeski sat otkuca ponoć. Ona naizgled strpljivo iščekuje taj trenutak, no ipak joj nije svejedno. Kad je već pomislila da je sve gotovo, u zadnji čas pojavljuje se tajanstveni šarmantni čovjek imena Jupiter Sjever. Morrigan je s njime pobjegla pred smrću u čarobni Nikadgrad gdje je napokon prihvaćena i nije prozvana ukletom. Premda je bila u Nikadgradu bez dokumenata, morala je proći četiri nevjerojatne kušnje  kako bi upala u čudesno društvo… 

Knjiga mi se jako svidjela, a naročito tajanstveni lik Jupiter Sjever, jer je mudar, smiren, šarmantan i zato što ima riđu kosu. Nikadgrad ima jako lijepu poruku koju moramo otkriti sami, tako da se uvučemo u tu tajanstvenu, čarobnu pustolovinu. 

 

Ema Vojak


Osnovna škola Banija