preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

       

    

video

 "Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih aplikacija" 

 

Priloženi dokumenti:
Cyberbulling.docx

GLOBE

      

Raspored zvona

 

SAT  VRIJEME
1. 8.00 - 8.45
2. 8.50 - 9.35
3. 9.45 - 10.30
4. 10.40 - 11.25
5. 11.30 - 12.15
6. 12.20 - 13.05
7. 13.10 - 13.55
8.  14.00 - 14.45
9. 14.50 - 15.35

 

 

VIJESTI

AFRIČKI DNEVNIK OŠ BANIJA

Već prvi tjedan počeli smo skupljati plastičnu ambalažu tako da su učenici, umjesto da ih bace, boce ostavljali u za to predviđeno mjesto.

 Hvala vam na tome!!

Nedugo nakon toga 6.a razred je zajedno sa svojom razrednicom za vrijeme odmora prodavao u školi jabuke, grožđe i orahe. Prije toga napravili su plakate i zalijepili ih po školi tako da su svi obaviješteni. Taj dan smo smanjili kupovinu čipsa i zdravo se hranili. Prodali su preko 300 jabuka!!

Bravo!!


 

Nastavnica Vladić je organizirala malu školu pletenja koja se održava svaki utorak. U našu  školu pletenja dolaze roditelji i nastavnici, oni koji znaju plesti i oni koji to žele naučiti.Uz to i učenici su pokrenuli svoju školu pletenja Sve što naprave prodavat će se, a novac će ići u našu papirnatu afričku kućicu-kasicu.  

Za ovaj tjedan planiramo prodaju kolača za Dane kruha. Nismo mogli izabrati bolji tjedan za prodaju od tjedna zahvalnosti. Zaista imamo za što biti zahvalni. Zahvalni smo našim učenicima koji su se uključili srcem u ovaj projekt, njihovim roditeljima koji ih podržavaju u tome i što uviđaju koliko je važno pomagati. A ponekad je potrebno samo malo….vremena, ljubavi, volje.

Od samog početka naša knjižničarka gđa Vučković je zajedno s djecom izrađivala bookmarkere na kojima su napisali dječja prava, naravno sve u bojama Afrike.

 

U sklopu ovog projekta surađujemo i s Domom za odgoj djece i mladeži u čijim smo prostorijama uz stručno vodstvo voditeljice izvannastavnih aktivnosti Dubravke Marušić slikali na staklu na veliko zadovoljstvo djece koja su u tome sudjelovala.

 

 

 

Naša akcija se nastavlja te smo organizirali i kestenijadu gdje ćemo uz pečene kestene imati i ponudu proizvoda koje smo do sada izradili, naravno po minimalnim cjenama.

        

 

 Kestenijada

 

KESTENE   KUPI  ZA AFRIKU   SKUPI!!!

·  ispred OŠ Banija

·  14. listopada 2010.

·  od 9:30 sati …

„OŠ Banija za škole u Africi“

 

Tijekom akcije sva su djeca bila uključena, bez obzira jesu li prodavali kestene ili ih samo jeli. Prvašići su crtali po asfaltu jesenske plodove, lišće, dogovarajući se koje sve boje koristiti. Lijepi početak njihovog školovanja!!

Prodavale su se narukvice, bookmarkeri, oslikana stakalca, vezeni ukrasi s afričkim motivima. U akciji su sudjelovali učenici i roditelji Područne škole Donje Mekušje prodajući nakit koji su sami izradili.

Učenici i nastavnici su zainteresirano pregledavali i kupovali proizvode. I prolaznici su začuđeno promatrali što se to događa ispred škole dok se nisu ohrabrili, približili i na kraju  kupili kestene kod naših vještih “prodavača”.

Naravno, posjetili su nas i novinari, jer toliki trud a da se to nigdje ne zabilježi, bilo bi zaista tužno, ne mislite li tako?

Tako je naša kestenijada došla do kraja. Na zadovoljstvo djece i svih prisutnih uspješno je završila, sa čestim upitima kada će se nešto tako ponoviti. Za vrijeme ove akcije prikupili smo oko 2000 kuna.

 

Nakon Dana Kruha i blagoslova zaredale su se akcije prodaje kolača u kojima su sudjelovali roditelji i učenici od 1.-3. razreda, te učenici 5.b i 5.d. Roditelji su  zajedno s djecom prodavali kolače, no nisu samo sudjelovali roditelji nego i bake i djedovi. Idealna prilika za druženje i razgovor s nastavnicima, djecom, ali i  prilika da se izmjene recepti. Tijekom dva dana prodaje učenici su prikupili 1400 kuna.

 

Učenici 5.d razreda pekli su i prodavali kokice dok su učenici 8. a razreda pekli i prodavali palačinke i zaradili oko 200 kuna.

Bravo!!

 

 

O uspjehu naših akcija redovito izvještavamo učenike. Koliko smo novaca sakupili te što smo sve radili. U svakom trenutku djeca mogu pogledati naš pano i biti ponosna na svoj rad te tako motivirani razrađivati nove ideje koje ćemo koristiti u sljedećim akcijama. 

Za sada je prikupljeno više od 5 000 kuna, a akcija još traje!!

Ove naše akcije pokazale su da se naš cilj u ovom projektu ostvaruje, a to je razvijanje solidarnosti, razumijevanje i razvoj pozitivne slike o sebi.

 Naši učenici su pokazali da imaju veliko srce kada je potrebno pomoći manje sretnoj djeci na što smo svi ponosni.

 

“Ne možemo činiti velike stvari, samo male stvari s mnogo ljubavi”.

                                                                                     MAJKA TEREZA

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragana Škrtić   datum: 8. 11. 2010.

Dokumenti

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Prognoza vremena


Oglasna ploča

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 8. 2018.

Ukupno: 177730

Korisni linkovi
SVE ZA ŠKOLU
 • CARNet
 • Zbornica
 • Učitelji
 • AZOO
 • MZOS
 • EMA
 • učenici.com

GLOBE
 • GLOBE BLOG

INFORMATIČKI ČASOPISI
 • VIDI
 • BUG


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju